Beeldend kunstenaar

Mijn naam Koenraad Koster en ik ben amateur beeldend kunstenaar. Ik maak unieke intuïtieve inkttekeningen, digitale kunst van zelfgemaakte inkttekeningen, Mandelbrot fractals, grafiettekeningen, aquarellen, en schilderijen gerelateerd aan magie, spiritualiteit, boeddhisme, sjamanisme en het oude Egypte.

In 2011 begon ik te tekenen met grafiet bij Atelier Buuf & Co. Vervolgens maakte ik een aantal portretten met houtskool en aquarellen met waterverf en inkt. Later dat jaar begon ik portretten te schilderen met acrylverf op canvasdoek en had ik een collectieve expositie met twee kunstenaressen in de inloopruimte van de beschermde woonvorm BW-Bospolder.

Eind 2012 ben ik begonnen op de ICT Academie waar ik 5 ½ jaar heb gestudeerd en cum laude de examens heb behaald om te worden erkend als: W3schools.com  Certified HTML Developer, W3schools.com Certified HTML5 Developer, W3schools.com Certified CSS Developer, W3schools.com Certified JavaScript Developer en W3schools.com Certified jQuery Developer.

Vervolgens ben ik na het voltooien van de opleiding weer gaan tekenen en schilderen als hobby. In 2018 ben ik bij Atelier Buuf & Co begonnen met tekenen en schilderen met acrylverf op canvasdoek gerelateerd aan magie, spiritualiteit, boeddhisme, sjamanisme en het oude Egypte. Vervolgens had ik eind 2018 een expositie bij Atelier Buuf & Co van schilderijen met acrylverf op canvasdoek.

In 2019 begon ik intuïtief te tekenen met inkt op A4-formaat en later op A3-formaat papier. Dat bleek een succes. Ik had mijn talent voor het tekenen met inkt ontdekt en maakte meer dan 15 tekeningen in 6 maanden bij Atelier Buuf & Co. Vervolgens was er een expositie bij Atelier Buuf & Co die goed bezocht werd.

Later dat jaar begon ik met het maken van inkttekeningen met een achtergrondinvulling, eerst de kameleon, vervolgens Medusa, daarna de witte weduwe en later Goëtia (het geitje dat viool speelt) met takjes, blaadjes en fijne dunne lijntjes met Sakura Pigma Micron Fineliners op A3-formaat Ultra Smooth Canson papier.

Begin 2020 maakte ik een serie inkttekeningen van spirituele symbolen, namelijk: de Hamsa-hand, het Olifant-symbool en het Caduceus-symbool. Deze tekeningen hebben allemaal een vergelijkbare achtergrond van een soort puzzel / glas-in-lood-achtige stenen. Later dat jaar maakte ik een uiterst gedetailleerde inkttekening van het oog van Horus, een fantasieportret, een inkttekening van de vrouw en de vogel vergelijkbaar met Picasso, en moeder natuur op A3-formaat Ultra Smooth Canson papier met Sakura Pigma Micron Fineliners.

In het voorjaar van 2021 maakte ik een portret van de unieke en fictieve buitenaardse levensvorm die in mij schuilt. Een menselijke ziel en een buitenaardse ziel versmolten tot een soort van symbiose. Symbiose (uit het Grieks: συν: samen, βιοσις: levend) is het langdurig naast elkaar bestaan ​​van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij het naast elkaar bestaan ​​gunstig of zelfs noodzakelijk is voor ten minste één van de organismen.

Vervolgens ben ik begonnen met het maken van unieke digitale kunst van zelfgemaakte inkttekeningen, en Mandelbrot fractals. Daarna maakte ik een inkttekening van het kat-symbool, een inkttekening van de handen, een serie unieke boeddhistische inkttekeningen en een buitenaards landschap.