Wat is Hemisferische Synchronisatie?

Hemi-Sync
hemi-sync

Hemi-Sync® is de afkorting van Hemispheric Synchronisation (Hemisferische Synchronisatie). In dit proces worden speciaal ontwikkelde geluidspatronen gebruikt, gebaseerd op binaural beats; deze geluidspatronen kunnen de hersenen op een gecontroleerde manier in verschillende bewustzijnstoestanden brengen.

Geïnteresseerd in een levensveranderende, spirituele meditatie?

Laat je dan eens, op de tonen van Hemi-Sync® signalen, meevoeren naar nieuwe, ultra diepe bewustzijnsniveaus, om daar antwoorden te vinden op je (levens)vragen.

Daarnaast kunnen Hemi-Sync’s ‘binaural-beat’ signalen je ook helpen je mentale, fysieke en emotionele toestanden te verbeteren.

De technologie is ontwikkeld door Robert Monroe en zijn onderzoeksteam. Op de website van het Monroe Institute kun je hier meer over lezen. Na uitgebreide research ontdekten zij dat specifieke geluidspatronen onze hersenen veilig en subtiel naar bepaalde staten konden leiden, variërend van diepe ontspanning, slaap, concentratie tot verruimd bewustzijn

Na meer dan 50 jaar van verfijnd onderzoek en ontwikkeling, en ondersteund door tal van onafhankelijke studies, rapporten en artikelen, heeft de gepatenteerde Hemi-Sync® technologie wetenschappelijk en klinisch bewezen effectief te zijn.

Onze hersenen.

De menselijke hersenen zijn verdeeld in 2 helften die we hemisferen noemen. De linkerhersenhelft wordt over het algemeen met rationaliteit, de logische kant, terwijl de rechterkant met flexibiliteit, creativiteit, intuïtie en het emotionele denken geassocieerd.

In het Westen bestaat een sterke neiging om de ontwikkeling van capaciteiten verbonden aan de linkerhersenhelft hoger te waarderen en meer te stimuleren dan die van de rechterhersenhelft.

De Hemi-Sync® technologie brengt beiden hersenhelften veel meer in de toestand van een samenwerkend geheel waarbij de karakteristieken van beide hersenhelften elkaar beter ondersteunen. Dit wordt veroorzaakt door de binaural beats. Binaural beats ontstaan door input van licht van elkaar verschillende frequenties in beide oren, iedere hersenhelft heeft een eigen frequentie. Dit maakt dat de hersenen het verschil synchroniseren waarbij er een 3e toon ontstaat, een ‘geluidstrilling’ die niet van buitenaf ingevoerd wordt en vertaald via de zintuigen.

Speciaal ontworpen geluidspatronen werden door Bob Monroe en zijn onderzoeksteam gebruikt om hersengolven te focussen op dat ‘geheel-functioneren’ en zo bewustzijnstoestanden te bewerkstelligen.

Invloed op de hersengolven.

Deze unieke audio-begeleiding werkt door het genereren van complexe, ‘multi-layered’ audiosignalen, die samen een resonantie creëren welke overeenkomen met de unieke patronen van hersengolven die kenmerkend zijn voor specifieke bewustzijnstoestanden.

Bij het beluisteren van deze Hemi-Sync® signalen, via een stereo hoofdtelefoon of luidsprekers, reageren de hersenen door het produceren van een derde geluid (een zogenaamde binaural beat) die de gewenste hersengolf activiteit stimuleert.

Het audio-begeleidings-proces werkt doordat via een stereo koptelefoon in ieder oor verschillende tonen gestuurd worden. De twee hersenhelften laten bij een EEG meting een patroon van gelijke waarden qua amplitude en frequentie zien. Hierbij is een derde geluid te ‘horen’ is dat veroorzaakt wordt door menging met reeds aanwezige frequenties in de hersenstam; dit ‘golvende’ geluid is het verschil in Hz tussen de twee ingestuurde tonen en is geen geluid van buitenaf, het geluid komt voort uit het in balans komen van de 2 hersenhelften.

Het resultaat is een algehele, beter gecontroleerde, samenhang in de hersenen (Whole-Brainstate) die Hemisferische synchronisatie wordt genoemd, ofwel Hemi-Sync®. Deze toestand biedt uitgelezen mogelijkheden om prestaties op allerlei gebied te verbeteren.

Specifieke combinaties van Hemi-Sync signalen kunnen bijvoorbeeld zorgen voor een laser-achtige focus en concentratie. Andere combinaties worden gebruikt om diepe ontspanning of een staat van verruimd bewustzijn te bereiken. Afhankelijk van het doel kan Hemi-Sync gecombineerd worden met muziek (Metamusic), verbale begeleiding (Human Plus) of subtiele geluidseffecten.

Hemisferische synchronisatie.

Het resultaat is een gefocuste, algeheel gesynchroniseerde toestand van het brein welke bekend staat als hemisferische synchronisatie, oftewel Hemi-Sync®, waarbij de linker en rechter hersenhelften coherent samenwerken.

Naast de eerder genoemde spirituele meditaties, wordt Hemi-Sync® muziek ook voor veel andere doeleinden toegepast, waaronder:

 • ADD / ADHD
 • Concentratie problemen
 • Gedragsverandering
 • Gewichtsbeheersing
 • Gezondheidsproblemen
 • Leren & Geheugen
 • Verbetert concentratie bij werk & leren
 • Ondersteunt bij probleemoplossing
 • Massage & Body Work
 • Ontspanning en Stress Management
 • Pijnbestrijding
 • Slaap & Dromen
 • Stervensbegeleiding
 • Verbeterd welzijn
 • Verruiming van het bewustzijn
 • Stimuleert je creativiteit
 • Vergemakkelijkt meditatie
 • Bevordert spirituele groei
 • Persoonlijke ontwikkeling
 • Spreekt het genezend vermogen aan

Hemi-Sync wordt sinds tientallen jaren succesvol gebruikt op scholen, in ziekenhuizen, in het bedrijfsleven en door therapeuten in hun praktijk.

Je blijft altijd zelf in totale controle terwijl je naar Hemi-Sync luistert en de audio signalen zijn niet-invasief.

De ‘Whole-Brain-State’ die Hemi-Sync creëert komt in het dagelijks leven ook op natuurlijke wijze voor, maar dan gaat het meestal om een willekeurig moment dat maar van korte duur is.

Hemi-Sync helpt in het bewust bereiken en behouden van deze zeer productieve, coherente hersentoestand.

Op de officiële website hemi-sync.com vind je meer informatie en een overzicht van het complete aanbod van verkrijgbare titels.

Delen:

Plaats een reactie